Kurzemes pusē ir kāds vecs ābeļdārzs, kurā ābolu talka notiek tikai tad, kad saldos ābolus ir skārusi pirmā salna. No šiem āboliem spiestā sula tiek raudzēta, destilēta un tad 3 gadus itāļu kastaņkoka mucās pacietīgi gaida brīdi, kad tiks pildīta pudelēs jau kā Latvijā ražots ābolu brandvīns „Ērmanītis”.
GaršaDzērienam raksturīgs viegls ābolu un vaniļas aromāts ar dažādu garšvielu nokrāsām. Bagāta, maiga un krēmīga garša ar augļu notīm un ozola elpu. Skaista, ilga un baudāma pēcgarša, kuru papildina viegli piparoti akcenti. Lielisks baudīšanai draugu lokā pēc vakariņām vai apcerīgā vienatnē pie dabas. VirtuveKalvadosu, kas ir rada ābolu brandvīnam, parasti pasniedz pie deserta vai pēc maltītes beigām. Labi sader ar šokolādi, riekstiem. Protams, baudāms arī viens, drēgnos rudens vakaros vai siltās vasaras naktīs. DegustācijaĒrmanīša radītājs ir mūsu kaimiņu - garšvielu veikala "Avokado" saimnieks Mārcis Strautiņš. Tieši tapēc arī picērija "Zaļais Maksis" ir viena no nedaudzajām vietām, kur "Ērmanīti" iespējams nobaudīt klātienē. Vairāk par Latvijā ražoto ābolu brandvīnu "Ērmanītis": www.ermanitis.lv |